Värdet av hållbar avloppsvattenrening i fokus - öl av återvunnet avloppsvatten

Fredag den 25 maj är det premiär för PU:REST – ett öl bryggt på återvunnet avloppsvatten levererat av IVL Svenska Miljöinstitutets forskningsanläggning Hammarby Sjöstadsverk.

IVL Svenska Miljöinstitutet, Nya Carnegiebryggeriet och Carlsberg Sverige har i ett samarbetsprojekt utvecklat PU:REST, en pilsner bryggd på återvunnet avloppsvatten med ekologisk malt och humle. Avloppsvattnet renas på Hammarby Sjöstadsverk i en av anläggningens befintliga försökslinjer, kompletterat med ett antal ytterligare barriärer. Ölet bryggs sedan på Nya Carnegiebryggeriet i Hammarby Sjöstad.

PU:REST har premiär den 25 maj, klockan 17 på Nya Carnegiebryggeriet i Hammarby Sjöstad, där forskare från IVL Svenska Miljöinstitutet kommer att närvara för att presentera reningstekniken. Ölet kommer även att finnas i begränsad upplaga på Systembolaget från och med den 2 juli och på utvalda krogar och festivaler.

Läs mer om PU:REST och IVL:s arbete med vattenrening här: Rent vatten - från vetenskap till verklighet Länk till annan webbplats.

Senast ändrad: 2018-06-05
NYHETER

Webbplatsen administreras av IVL Svenska Miljöinstitutet AB | © IVL